Dare to walk a different road... - UNIEK
Reflexintegratie: 

Behandelaar: Gabriëlle

Iedere baby wordt geboren met primaire reflexen: deze geven het kind de mogelijkheid te bewegen. Het zijn onbewuste bewegingen. Bekende reflexen zijn de zuig-, grijp- en schrikreflex. De hersenstam stuurt deze bewegingen aan en zijn de basis voor de verdere ontwikkeling van het brein van het ouder wordende kind.
Deze ontwikkeling zorgt er dan voor dat het kind niet meer gestuurd wordt door onbewuste reflexen maar dat het de bewegingen bewust leert maken. Deze reflexen gaan niet weg maar zijn niet meer actief. Dit heet geïntegreerd.
Het kan voorkomen door problemen bij de geboorte; door ziekte; een ongeluk of stress dat de integratie niet voltooid is of dat de reflex weer actief wordt. Dit kan problemen geven op het gebied van leren, gedrag of lichaamshouding.

Reflexintegratie zorgt ervoor dat de ontstane problemen bij de basis aangepakt worden. Prikkelgevoeligheid ( dwz een reflexmatige reactie van je zintuigen op een prikkel ) komt vaak voor bij mensen met autisme. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, met relfexintegratie kan heel veel gedaan worden aan prikkelgevoeligheid. overigens ook aan leer- en gedragsproblemen, ADD/ ADHD..... Gemeentes (PGB!) raken ook steeds meer bekend hiermee.