Dare to walk a different road... - UNIEK
De visie
Gewoon UNIEK, de naam zegt het al. Ieder mens heeft zijn of haar eigenheden. Niemand is standaard. Ieder mens is dus gewoon UNIEK.Voor sommigen is hun manier van uniek zijn moeilijk. Het is moeilijk om om te gaan met de manier waarop juist jij uniek bent maar ook hoe mensen met jouw manier van uniek-zijn omgaan.
 
Ook voor ouders, broers, zussen en andere familie leden kan het moeilijk zijn met jouw unieke zelf om te gaan. Dit heeft gevolgen voor je gedrag en je gevoelens. Soms heb je even een steuntje in de rug nodig om je leven weer goed op orde te krijgen.Hoe en op wat voor manier je UNIEK bent, of je een autisme spectrum stoornis hebt, adhd hebt of op een andere manier behoefte hebt aan hulp; Wij willen je met onze kennis en ervaring graag ondersteunen bij hetgeen waar jij tegenaan loopt.
 
Ook voor de omgeving (ouders/partners/kinderen) die even niet meer weten hoe om te gaan met de unieke kanten van hun kind/partner/ouder bieden we ondersteuning en begeleiding.Juist omdat iedereen gewoon UNIEK is hebben we geen standaard aanpak. In overleg gaan we werken aan de dingen die voor jou en je omgeving belangrijk zijn en op de manier die jou aanspreekt.
 
Mijn visie daarop is "normaal waar mogelijk, specifiek waar nodig"
 
We ondersteunen onder andere bij:
* acceptatie
* structureren van de dag
* plannen van huiswerk en andere zaken
* begeleiding bij huiswerk
* begeleiding op school, werk of stage
* zelfvertrouwen
* sociale vaardigheden
* sexualiteit
* zelfstandigheid
* mogelijkheden zien in plaats van beperkingen
* invullen vrije tijd
* sociaal emotionele problematiek
* leegmaken van een vol hoofd
* aanleren van een strategie om het hoofd op te ruimen
* oplossen van angsten/boosheid en andere belemmeringen d.m.v. matriXcoaching
* oplossen van leerproblemen d.m.v. de methode "ik leer anders"